BLOG

Két Toyota is a legjobb motorok között a Wards listáján

A Wards 10 Best Engines éves listát 1994 óta állítja össze a Wards AutoWorld magazin. Az idei TOP10-ben két Toyota motor is helyet kapott. A vállalat az elmúlt harminc évben tizenegy alkalommal szerepelt a listán.

A Wards AutoWorld magazin minden évben megjelenő TOP10 listáján 2024-ben a motorok többsége – összesen 8 – hibrid vagy villamosított, de klasszikus meghajtások is helyet kaptak a legjobbak között. A Wards szerkesztői összesen 34 jelöltet értékeltek az idei évben különféle szempontok alapján: egyebek mellett a lóerő, a nyomaték, a megfigyelt hatékonyság és az új technológián alapuló pontszámok alapján alakult ki a top10-es mezőny.

A legjobb tíz közé ebben az évben két Toyota meghajtás került.

Az egyik a 2023 végén teljeskörűen megújult Toyota Camry 2,5 literes benzinmotorja, amelyben az összkerékhajtású kivitelt két villanymotor segíti. A hátsó tengely kizárólag elektromos hajtást kapott, ami rövidebb reakcióidőt, gazdaságosabb üzemeltetést és jobb helykihasználást eredményez. A rendszerteljesítmény 235 lóerőre képes.

A másik pedig GR Corolla 1,6 literes, soros háromhengeres turbómotorja, amely Észak-Amerikában valódi szenzáció, a világ más részein azonban már régi ismerősnek számít, hiszen ugyanez a kiélezett sportmotor hajtja a GR Yarist.

Ismerje meg készletajánlatunkat!